Szanowni Państwo!

W imieniu Forum Media Polska – nowego wydawcy publikacji Raabe – miło nam poinformować, iż od 1 listopada 2014 r. nastąpiło połączenie dwóch największych serwisów poświęconych zarządzaniu placówką oświatową nadzorpedagogiczny.pl oraz portalprzedszkolny.pl. Jesteśmy przekonani, że dzięki tej zmianie portal będzie dla Państwa jeszcze większą pomocą w zarządzaniu oraz organizacji działalności wychowawczej i dydaktycznej w przedszkolu.

Za 30 sekund zostaniecie Państwo przekierowani na portal www.nadzor-pedagogiczny.pl.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem telefonu (61) 66 55 810.

MAM KONTO:
Nie pamiętam hasła
NIE MAM KONTA: zarejestruj się
Zastosuj dla:
  • PublicznePrzedszkole Publiczne

• Kontrola zarządczaPrzedszkole Kontrola zarządcza

Oświadczenie o stanie kontroli zarządczej w przedszkolu

Stan prawny na: 07/02/2013

Początek roku kalendarzowego to dobry moment na podsumowanie funkcjonowania kontroli zarządczej. Dyrektorzy przedszkoli nie zostali co prawda ustawowo zobligowani do przygotowywania oświadczeń o stanie kontroli zarządczej. Jednakże wiele jednostek samorządu terytorialnego przyjęło w wewnętrznych regulacjach zasadę opracowywania takiego oświadczenia jako dobrą praktykę. W ramach tych działań zbierane są informacje na temat stanu kontroli zarządczej od jednostek podległych i nadzorowanych, w tym przedszkoli.

Ukryte