Szanowni Państwo!

W imieniu Forum Media Polska – nowego wydawcy publikacji Raabe – miło nam poinformować, iż od 1 listopada 2014 r. nastąpiło połączenie dwóch największych serwisów poświęconych zarządzaniu placówką oświatową nadzorpedagogiczny.pl oraz portalprzedszkolny.pl. Jesteśmy przekonani, że dzięki tej zmianie portal będzie dla Państwa jeszcze większą pomocą w zarządzaniu oraz organizacji działalności wychowawczej i dydaktycznej w przedszkolu.


Za 30 sekund zostaniecie Państwo przekierowani na portal www.nadzor-pedagogiczny.pl.


W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem telefonu (61) 66 55 810.

MAM KONTO:
Nie pamiętam hasła
NIE MAM KONTA: zarejestruj się
Zastosuj dla:
  • NiepublicznePrzedszkole Niepubliczne

  • PublicznePrzedszkole Publiczne

  • Bezpieczeństwo i higienaPrzedszkole Bezpieczeństwo i higiena

Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych i zapobieganie stratom

Stan prawny na: 25/11/2013

Posiłek powinien spełniać wymagania dotyczące nie tylko wartości odżywczej (jak zawartość składników odżywczych, witamin, kaloryczność), lecz także zapachu, barwy, konsystencji i bezpieczeństwa. Bogactwo składników odżywczych zawarte w różnych produktach spożywczych jest wyjątkowo ulotne i łatwo je stracić przez niewłaściwe przygotowywanie danej potrawy. W artykule wyjaśnię, w jaki sposób obchodzić się z artykułami spożywczymi, by w jak największym stopniu zachować ich właściwości zdrowotne. Informacje te mogą stanowić wytyczne do kontrolowania przebiegu procesów technologicznych produkcji żywności.

Ukryte